Türk müteahhitlere davet
Brezilya Planlama Bakaný Nelson Barbosa Türk müteahhitlik firmalarýný Brezilya´ya davet etti.
Kategori : Sektörden Haberler
30 Nisan 2015 10:19
21909 kere okundu.
Türk müteahhitlere davet
Brezilya Planlama Bakaný Nelson Barbosa Türk müteahhitlik firmalarýný Brezilya´ya davet etti.
Kategori : Sektörden Haberler
30 Nisan 2015 10:19
21909 kere okundu.
Türkiye Müteahhitler Birliði Baþkan Vekili Emre Aykar’ýn Ocak 2015’te Baþkanlýðýný üstendiði CICA’nýn 27-28 Nisan 2015 tarihlerinde Brezilya´nýn Brasilia kentinde düzenlenen toplantýsýnda "Altyapý ve PPP" baþlýðý ele alýndý. 
 
280´den fazla katýlýmcý 
 
Dünyada PPP uygulamalarýnýn geldiði nokta ve yaygýnlaþtýrma stratejilerinin, uygulamada yaþanan sorunlar ile çözüm önerilerinin deðerlendirildiði ve uzun süreli finansman modelleri ele alýndýðý toplantýya Güney Amerika, K. Amerika ve Avrupa´dan kamu ve özel sektör temsilcisi 280´den fazla katýlýmcý yer aldý.
 
15 trilyon dolar beklentisi
 
Toplantýnýn açýlýþ konuþmalarý bölümünde konuþan CICA Baþkaný Emre Aykar, önümüzdeki dönemde artan nüfus ve hýzlanan kentleþme gibi geliþmeler nedeniyle küresel inþaat pazarýnýn 2025 yýlýnda 15 trilyon ABD Dolarý düzeyine çýkacaðýný ve bu yatýrýmlarýn hayata geçirilebilmesi için kýsýtlý kaynaða sahip hükümetler için PPP modelinin en önemli araç olacaðýný vurguladý. 
 
Toplantý açýlýþýnda konuþan Brezilya Planlama Bakaný Nelson BARBOSA, Brezilya´daki PPP mevzuatý ve uygulamalarý hakkýnda bilgi vererek Türk müteahhitlik firmalarýný Brezilya´daki projelere davet etti. 
 
Emre Aykar, ikinci gün düzenlenen "Dünyada PPP Uygulamalarý" baþlýklý panelde, Türkiye´nin PPP deneyimi, devam eden projeler ve önümüzdeki dönemde PPP modeli ile gerçekleþtirilecek mega projeler hakkýnda detaylý bilgi vererek, örnek proje olarak YAPI MERKEZÝ tarafýndan yürütülmekte olan Avrasya Tüneli ile ilgili tanýtým yaptý.
 
Aykar, konuþmasýnda Brezilyalý müteahhitlik firmalarý ile Türk müteahhitlik firmalarýnýn dünyanýn farklý bölgelerinde aktif ve baþarýlý olduklarýný, bu nedenle üçüncü ülkelerde her iki taraf için de verimli olacak iþbirliði olanaklarý bulunduðunu ifade ederek, Türk müteahhitleri olarak Brezilyalý meslektaþlarý ile iþbirliðine hazýr olduklarýný vurguladý.

#