Ýnþaat sektörü can çekiþiyor
Ýnþaat Müteahhitleri Konfederasyonu (ÝMKON) Genel Baþkaný Tahir Tellioðlu sektörle ilgili açýklamada bulundu.
Kategori : Sektörden Haberler
05 Nisan 2015 12:10
27872 kere okundu.
Ýnþaat sektörü can çekiþiyor
Ýnþaat Müteahhitleri Konfederasyonu (ÝMKON) Genel Baþkaný Tahir Tellioðlu sektörle ilgili açýklamada bulundu.
Kategori : Sektörden Haberler
05 Nisan 2015 12:10
27872 kere okundu.
Tellioðlu, ÝMKON´un, TOBB Ýkiz Kuleler´deki 2. Olaðan Genel Kurulu´nda, Ýstanbul Adliyesi´ndeki terör saldýrýsýnda þehit olan savcý Mehmet Selim Kiraz´a Allah´tan rahmet, ailesine baþsaðlýðý diledi.
 
Ýnþaat sektörünün sorun alanlarýna deðinen Tellioðlu, sektörün disiplin altýna alýnmasý gerektiðini, tüketiciyi dolandýranlarýn ayýklanmadýðý müddetçe insanlarýn haklarýnýn korunamayacaðýný dile getirdi.
 
Sektörün þu anda "can çekiþtiðini" belirten Tellioðlu, "Önüne gelenin müteahhit olmasýndan dolayý sektörde müthiþ üretim fazlalýðý var" diye konuþtu.
 
Türkiye´nin 27 Avrupa ülkesinin toplamýndan fazla çimento üretip, tükettiðini anlatan Tellioðlu, gelinen noktanýn iyi olmasýna karþýn bu durumun sürdürülebilirliði konusunda endiþeli olduklarýný kaydetti.
 
Sektörde yüzde 67´ye yakýn vergi yükü bulunduðuna dikkati çeken Tellioðlu, birçok kayýtdýþý giderlerinin olduðunu ve bunlarý faturalandýramadýklarýný söyledi. Tellioðlu, "Ýmar iþlerinden oluþan haksýz kazancýn onda birini usulünce alsalar yüzde 67 vergi yükünün üçte biri ortadan kalkar" deðerlendirmesinde bulundu.
 
Tellioðlu, Müteahhitlik Hizmet Kanunu´nun çýkmasý gerektiðini ifade etti.
 
Genel Kurul´a katýlan AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Öznur Çalýk da Türkiye´de terör estirmek isteyen ve buna destek verenleri lanetlediðini söyledi.
 
Savcý Kiraz´a Allah´tan rahmet dileyen Çalýk, "Bu millet hiçbir zaman bunlara izin vermedi, bundan sonra da izin vermeyecek. Dün nasýl mücadele ettiysek, bugün de mücadele etmeye devam edeceðiz. Bu, milletin birliðine ve bütünlüðüne sýkýlmýþ bir kurþundur" dedi.
 
Türkiye ekonomisinin güçlü bir þekilde yoluna devam ettiðini belirten Çalýk, ekonomiyi ayakta tutan en önemli sektörün inþaat olduðunu vurguladý.
 
Tellioðlu´nun deðindiði sorun alanlarýný not aldýðýný ve bu sorunlarý masaya yatýracaklarýný dile getiren Çalýk, buna karþýn sektörün de kendisine çeki düzen vermesi gerektiðini kaydetti.
 
Genel Kurul´da Tahir Tellioðlu, yeniden ÝMKON Genel Baþkanlýðýna seçildi.

#