-Birçok kiþi evlerini belirlemeden önce eþyalarýný aldýklarý için sýkýntý yaþar. Bu yüzden eþyalarý satýn almadan önce oturacaðýnýz evi mutlaka belirleyin.

'/> Yeni evli çiftlere dekorasyon önerileri - Kategori : Dekorasyon - Tasarým - Emlak Haberleri - Emlak'ta Son Dakika, Emlak Piyasasý - VERi EMLAK
Yeni evli çiftlere dekorasyon önerileri

-Birçok kiþi evlerini belirlemeden önce eþyalarýný aldýklarý için sýkýntý yaþar. Bu yüzden eþyalarý satýn almadan önce oturacaðýnýz evi mutlaka belirleyin.


Kategori : Dekorasyon - Tasarým
01 Temmuz 2012 11:02
20014 kere okundu.
Yeni evli çiftlere dekorasyon önerileri

-Birçok kiþi evlerini belirlemeden önce eþyalarýný aldýklarý için sýkýntý yaþar. Bu yüzden eþyalarý satýn almadan önce oturacaðýnýz evi mutlaka belirleyin.


Kategori : Dekorasyon - Tasarým
01 Temmuz 2012 11:02
20014 kere okundu.

Ýlk önce metreyle evin ölçülerini alýn. Gerekirse evin bölümlerinin ölçülendirilmiþ basit krokilerini çizin. (Eðer ölçü almayý bilmiyorsunuz MODOKO’nun mimarlarý bu konuda size yardým edecektir) Alacaðýnýz kanepe, yatak, masa, sehpanýn vb. boyutlarýnýn ne olmasý gerektiðini belirleyin. Evdeki kapýlar ve koridorlarýn ölçüsü bile mobilyalarýn geçebilmesi açýsýndan önemlidir. Ayný zamanda duvarlarýn da ölçülerini alýn. Dar bir alanda duvarlar büyük önem kazanýr. Ürünleri satýn alýrken bu bilgiler size çok yardýmcý olacaktýr.

-Maðaza sergilerinde görülen mobilyalar, eve yerleþtirdiðinizde tahmininizden fazla yer kaplayabilir. Sýkýntý yaþamamanýz için çizdiðiniz basit krokiler üzerine eþyalarýn yaklaþýk büyüklüklerini not edin. Bu sayede kabaca ana mobilyalarýn yerleþimi ve kalan yaþam alanlarýnýn oraný kâðýt üzerinde görmüþ olursunuz.

Markalaþmýþ mobilya firmalarýn birçoðunda bulunan mimari bilgisayar yerleþim programlarý vasýtasýyla evinizin mobilyalý halini hem görsel hem de ölçüsel açýdan test etme þansýnýz da var. Böylelikle eþyalarýn evinize sýðmamasý veya hayalinizdeki görüntüyü vermemesi gibi son dakika sürprizlerinden kurtulmuþ olursunuz.

LÝSTE OLUÞTURUN
 
-Ýhtiyaçlarýnýzý belirleyerek bir liste oluþturun. Ýhtiyaçlarýnýzý listelemeniz çok önemlidir çünkü evlilik öncesi günlerde yaþanan duygu yoðunluðu karar vermenizi etkileyerek gerekli gereksiz birçok eþyanýn alýnmasýna yol açabilir. Sýklýkla kullanýlmayacak eþyalarýn alýmý yaþam alanýný kýsýtlar, evleri olduðundan daha daðýnýk ve dar gösterir.

-Eviniz küçükse mobilyalar ayrý bir önem kazanýr. Mekândan maksimum faydalanabilmek için az mobilya ile çok fonksiyon saðlamak önemlidir. Çok fonksiyonlu mobilyalar kullanarak ayný odayý hem yatak odasý hem de oturma odasý olarak kullanmanýz mümkün olacaktýr.

BÜTÇE BELÝRLEYÝN

-Eþyalarýnýzý satýn almadan önce bütçenizi oluþturun. Listenizdeki ürünlerin karþýlarýna piyasada gezerek
edindiðiniz fikre göre tahmini fiyatlarýný yazýn. Toplayarak bütçenize uygun olup olmadýðýna karar verin. Bütçenizden fazla rakamlara ulaþtýysanýz, öncelikle zaruri olmayanlarý belirleyin. Ancak unutmayýn günümüzde artýk her bütçeye uygun istediðiniz tarzda ürüne ulaþmak mümkün. O nedenle daha çok ürün
görmek için daha çok gezin, araþtýrýn.

-Evinizin tarzýný belirleyin. Modern, minimalist çizgiler, az detaydan mý hoþlanýyor, yoksa klasik modelleri,
avangard tarzý mý seviyorsunuz? Dekorasyonda yaþanmýþlýðý olan mobilya ve objeleri kullanarak, vintage tarzý ya da klasikle moderni doðru harmanlayarak eklektik bir tarz mý istiyorsunuz? Nereden baþlayacaðýnýzý bilmiyorsanýz, dekorasyon dergileri imdadýnýza yetiþecektir. Stilleri internette araþtýrarak
hoþlandýðýnýz tarzlarý belirleyebilirsiniz.

RENKLERÝ SEÇÝN

-Renk seçiminde beðenileriniz kadar, mekânýn yapýsal özellikleri de önemlidir. Dar, karanlýk mekânlarda açýk renkleri daha geniþ göstermesi için tercih edebilirken, geniþ ya da bol ýþýk alan yerlerde canlý tonlarý kullanabilirsiniz. Yine tercihe baðlý olarak bol ýþýk alan bir mekânda açýk renkler kullanabilir ve güneþin enerjisini uzun süre içeride depolayabilirsiniz. Duvar ve zemin uyumuna da dikkat edin. Zýt renklerin uyumunu, açýk koyu dengesini ve ahengini göz ardý etmeyin. Alanýnýz darsa açýk renkli zemin kullanýn, koyu renkli zeminde mutlaka açýk renkli halýlarý tercih edin.

-Yatak odasý sadece uyumak için tasarlanmýþ bir bölgeden çok, bilinçaltýnda insanlarýn gizli köþeleridir. Dolayýsýyla rahat ve ergonomik bir yatak dýþýnda yeteri kadar saklama alaný da bulunmalýdýr. Bazalý yataklar ve çok gözlü gardýroplar kullanmaya özen gösterin.

-Mutfak dolaplarýnýn tasarýmýnda açýk renklerin tercih edilmesinde fayda var. Açýk renkler sadeliðin yaný sýra aydýnlýk ve geniþ bir görüntü saðlar.

-Banyolarýnýzda hem eþiniz hem de kendiniz için ayrý ayrý alanlar yaratmaya özen gösterin. Böylelikle þahsi eþyalarýnýzý özgürce yerleþtirebilirsiniz.


#