Emlak vergisi ikiye katlanacak '/> Ev sahiplerine kötü haber - Kategori : Sektörden Haberler - Emlak Haberleri - Emlak'ta Son Dakika, Emlak Piyasasý - VERi EMLAK
Ev sahiplerine kötü haber

Emlak vergisi ikiye katlanacak


Kategori : Sektörden Haberler
20 Ocak 2014 06:52
15391 kere okundu.
Ev sahiplerine kötü haber

Emlak vergisi ikiye katlanacak


Kategori : Sektörden Haberler
20 Ocak 2014 06:52
15391 kere okundu.

Mart ayýnda yapýlacak yerel seçimlerde büyükþehir statüsüne girecek 14 il ile Ýstanbul ve Kocaeli hariç eski büyükþehir belediyelerinin metropol dýþýndaki ilçelerinde 2014’ten itibaren emlak vergisi normalin iki katý alýnacak ve daha yüksek çevre temizlik vergisi ödenecek.

Aydýn, Balýkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraþ, Mardin, Muðla, Ordu, Tekirdað, Trabzon, Þanlýurfa ve Van 30 Mart 2014’ten geçerli olmak üzere büyükþehir statüsüne girecek. Halen Ýstanbul ve Kocaeli’nde olduðu gibi eski ve yeni tüm büyükþehirlerde il mülki sýnýrlarý ‘büyükþehir belediyesinin sýnýrý’ olarak kabul edilecek. Dolayýsýyla Ýstanbul ve Kocaeli dýþýnda kalan 14 eski büyükþehirin metropol dýþýndaki ilçeleri de 30 Mart’tan itibaren yeni kurallara tabi olacak. Yeni büyükþehirli olacak vatandaþlarý daha yüksek emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi bekliyor.

ÝLÇELER DE DAHÝL

Emlak vergisi kanununa göre, normal illerde konutta binde 1, iþyerinde binde 2, arsada binde 3 olan emlak vergileri büyükþehirlerde sýrasýyla binde 2, binde 4 ve binde 6 olmak üzere iki katý olarak uygulanýyor. Bu nedenle büyükþehirlerin sadece il merkezlerinde deðil, tüm ilçelerinde 2014 yýlýndan itibaren normalin iki katý tutarýnda vergi alýnacak. Örneðin Malatya’nýn Doðanþehir Ýlçesi’nde 100 bin liralýk ev için normalde 100 lira olan emlak vergisi bu yýl 200 liraya çýkacak.


#