Kontrat nasýl olmalý, Kira kontratý düzenlenirken, matbu kontrat yani hazýr kýrtasiyelerde satýlan formlar kullanýlacaksa, maddeleri iyice okuyup anlamak lazým.  '/> Kontrat nasýl olmalý - Kategori : Gayrimenkul Rehberi - Emlak Haberleri - Emlak'ta Son Dakika, Emlak Piyasasý - VERi EMLAK
Kontrat nasýl olmalý

Kontrat nasýl olmalý, Kira kontratý düzenlenirken, matbu kontrat yani hazýr kýrtasiyelerde satýlan formlar kullanýlacaksa, maddeleri iyice okuyup anlamak lazým. 


Kategori : Gayrimenkul Rehberi
13 Aðustos 2013 03:17
19420 kere okundu.
Kontrat nasýl olmalý

Kontrat nasýl olmalý, Kira kontratý düzenlenirken, matbu kontrat yani hazýr kýrtasiyelerde satýlan formlar kullanýlacaksa, maddeleri iyice okuyup anlamak lazým. 


Kategori : Gayrimenkul Rehberi
13 Aðustos 2013 03:17
19420 kere okundu.
Anlamadýðýnýz veya iþinize uymayan bir madde varsa o maddenin üzeri çizilerek iptal ve paraf Edilmesi gerekir. Özel maddeler yazýlacaksa, bu özel þartlarýnýzýn da hukuka uygun þartlar olmasý gerekir. Hukuka aykýrý talep ve þartlarýnýz mahkemelik olduðunuzda bu maddeler geçersiz sayýlacaðýný da bilmelisiniz.

Kontratta þekil ve þart yoktur. Yani illa matbu kontrat olacak diye bir hüküm yoktur.

Düz bir kaðýda karþýlýklý þartlarýnýzý yazýp iki nüsha olarak tanzim edip imzalayabilirsiniz. Mal sahibi ve kiracý kendi arasýnda anlaþarak kontrata kirayý düþük gösterdiðini duyuyoruz. Bunu hiç tavsiye etmeyiz.

Yarýn bir anlaþmazlýk durumunda nasýl çözülecek orman kanunuyla mý ?  Yasalarýn ve mahkemelerin kiracýlarý koruduðu inancý ve önyargýsý yaygýndýr. Ancak mahkemeler ve kanunlar zamanýnda kirasýný ödemeyen ve bir sene içinde mal sahibinin bu konuda iki noter ihtarýyla mahkemeye gittiðinde mahkemeler bu defa kiracýnýn gözünün yaþýna bakmadan kiracýyý tahliye ettiði de bilinir.

Bir kontrata olmasý gereken önemli bazý maddeler þöyle olmalýdýr. 

1- Kontrat süresi ve yýllýk artýþ 

2-Kiracýnýn, Saygýn ve saðlam bir kefili mutlaka olmalý   

3- Kiraya verilen mecurun demir baþlarýn sayýmý ve kontrata yazýlmasý 

4- Kiralanan mecurun devir edilmemesi, cüro edilmemesi kýsmen veya tamamen  baþkalarýnýn istifadesine sunulmamasý belirtilmelidir. 

5- Mecur iþyeriyse ortak alamaz veya mal sahibi onayý olmalý. 

6- Mecurun suyu,elektriði, doðalgazý kiracý kendi üzerine alacaktýr. Aksi halde kontrat geçersiz sayýlacaktýr.

7- Mecurun demir baþlarý için yapýlacak harcamalar mal sahibine aittir.  Bina aidatý, genel giderleri, hizmetli giderleri kiracýya aittir.

8- Kiracý ticari bir iþletme için iþ yerini kiralýyorsa, iþyeri üzerine tapuda kira þerhi koymasýný öneririz ki mecur el deðiþtirdiðinde kontratý yeni sahibini de baðlamýþ olsun 

9- Kira iþyeriyse stopajýný kim ödeyeceði belirtilmelidir.

10- Kira mutlaka bankaya yatýrýlmalý ve yatýrýrken de hangi ayýn kira bedeli olduðunu banka makbuzuna yazdýrýlmalý.


#