TOKÝ, Türkiye´nin mobilyanýn merkezini tek çatý altýnda birleþtirmek için kollarý sývadý.

'/> TOKÝ´den mobilya baþkenti - Kategori : Toki'den Haberler - Emlak Haberleri - Emlak'ta Son Dakika, Emlak Piyasasý - VERi EMLAK
TOKÝ´den mobilya baþkenti

TOKÝ, Türkiye´nin mobilyanýn merkezini tek çatý altýnda birleþtirmek için kollarý sývadý.


Kategori : Toki'den Haberler
Bugün 03:15
15704 kere okundu.
TOKÝ´den mobilya baþkenti

TOKÝ, Türkiye´nin mobilyanýn merkezini tek çatý altýnda birleþtirmek için kollarý sývadý.


Kategori : Toki'den Haberler
Bugün 03:15
15704 kere okundu.

Baþbakanlýk Toplu Konut Ýdaresi Baþkanlýðý (TOKÝ), mobilyanýn kalbi olarak bilinen Kayseri´de, mobilyaüretiminin ve satýþýnýn modern tesislerde gerçekleþtirilerek, rekabet gücünün arttýrýlmasý amacýyla iki ayrý projeyi uygulamaya koydu.

Ýnþaatý devam eden Mobilyakent projesi ile mobilyacýlar modern þartlarda üretim imkanýna kavuþacak. Türk Mobilya Merkezi projesi ile de üretilen mobilyalarýn pazarlanacaðý maðazalar inþa edilecek. Türk Mobilya Merkezi´nde kurulacak trijenerasyon sistemi ile doðalgazdan üretilen elektrik iþyerlerinde kullanýlabilecek. Atýk sularýn da geri dönüþümü saðlanarak yeniden kullanýmýna imkan verilecek.

Kayseri´de mobilya üretimi yapan esnafýn daha modern þartlarda üretim yapabilecekleri tesislere kavuþmasý için Kayseri Mobilyakent projesinin inþaat çalýþmalarýný sürdürdüðü belirtilen TOKÝ´nin, þimdi de Kayseri´de üretilen mobilyalarýn satýþýnýn gerçekleþtirileceði ´Türk Mobilya Merkezi´ projesini hayata geçireceði belirtildi. TOKÝ, Türk mobilyacýlarýn rekabet gücünü arttýracak projenin ihalesini 16 Eylül´de Ýdarenin Ankara Bilkent´teki merkezinde gerçekleþtirecek.

Mobilyakent´in temelini Baþbakan attý
Temeli geçen yýl, Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan tarafýndan atýlan Mobilyakent, Kayseri Þeker Fabrikasý ve Kuzey Çevre Yolu arasýnda bulunan arsa üzerinde inþa ediliyor. Üretim alanlarýnýn yaklaþýk 425 bin metrekare kapalý alanda oluþmasý planlanýyor. Kayserili mobilyacýlara modern þartlarda üretim imkâný sunacak proje kapsamýnda farklý tiplerde 688 iþyeri ve 2 cami inþa edilecek. Muhtelif büyüklükteki bu iþyerlerinin en küçüðü 92, en büyüðü ise bin 847 metrekare geniþliðinde olacak. Ýþyerleri "zemin+asma tavanö þeklinde tasarlandý. Prefabrik nitelikte olacak iþyerlerinden 16´sý betonarme inþa edilecek.

Mobilya Merkezi 300 bin metrekare
Yaklaþýk 300 bin metrekare alan üzerine kurulmasý planlanan "Türk Mobilya Merkeziö 458 bin metrekare kapalý alana sahip olacak. 227 mobilya satýþ maðazasýndan oluþacak merkezde yýlýn 365 günü fuar mantýðý ile ev ve ofis mobilyasýný tamamlayacak tekstil ürünleri, halý, perde, aydýnlatma, beyaz eþya gibi sektörlerde çeþitli büyüklüklerde stant þeklinde 200 maðaza yer alacak. Türk Mobilya Merkezi´nde maðazalarýnýn yaný sýra fuar alaný, banka þubeleri, market, sosyal alan, kafeler, yüzme havuzu, spor salonlarý ve mobilyasektörüyle iliþki içerisinde olabilecek sektörlere kiralanabilecek alanlar bulunacak.

Mobilya merkezi trijenerasyon sistemi ile donatýlacak. Trijenerasyon sistemi sayesinde doðalgazdan elektrik üretimi saðlanacak, açýða çýkan ýsýdan iklimlendirme için enerji geri dönüþümü saðlanacak. Mobilya merkezi, yenilenebilir enerji sistemleri ile yapý enerji verimliliði konusunda A sýnýfý sertifika almaya aday olacak. Ayrýca atýk kullaným suyu filtre istasyonu sistemi kurularak, suyun geri dönüþümlü olarak kullanýlmasý da amaçlanýyor.


#