Emlak Konut GYO´nun Baþakþehir Hoþderede mevkiinde inþa ettiði Bahçekent Emlak Konutlarý´nda 700 daire kura yöntemiyle satýþa sunulacak.

'/> Bahçekent Emlak Konutlarý kura ile satýlacak - Kategori : Sektörden Haberler - Emlak Haberleri - Emlak'ta Son Dakika, Emlak Piyasasý - VERi EMLAK
Bahçekent Emlak Konutlarý kura ile satýlacak

Emlak Konut GYO´nun Baþakþehir Hoþderede mevkiinde inþa ettiði Bahçekent Emlak Konutlarý´nda 700 daire kura yöntemiyle satýþa sunulacak.


Kategori : Sektörden Haberler
Dün 04:26
16467 kere okundu.
Bahçekent Emlak Konutlarý kura ile satýlacak

Emlak Konut GYO´nun Baþakþehir Hoþderede mevkiinde inþa ettiði Bahçekent Emlak Konutlarý´nda 700 daire kura yöntemiyle satýþa sunulacak.


Kategori : Sektörden Haberler
Dün 04:26
16467 kere okundu.

Emlak Konut GYO imzasýyla Ýstanbul Baþakþehir sýnýrlarý içinde yükselecek Bahçekent Emlak Konutlarý projesinde çalýþmalar baþladý. Bahçekent Emlak Konutlarý’ný da kapsayan 168 hektarlýk alanýn master planýnýn tamamlanmasýyla birlikte projenin ilk etabýn hazýrlýklarý baþladý. Toplam inþaat alaný 308 bin 809 metrekare olan Bahçekent 1. Etap Emlak Konutlarý toplam 1506 adet konut ile 282 adet ticari üniteden oluþacak.

 
 
Ýstanbul’a bir kentsel tasarým projesi kazandýracak olan Bahçekent Emlak Konutlarý projesi ile birlikte megakent ayný zamanda ilk kez ‘Merkez Park’ kavramý ile tanýþacak. 168 hektarlýk alanýn 11 hektarlýk bölümü Merkez Park alaný olarak ayrýldý. Bu alana komþu olan Bahçekent Emlak Konutlarý merkezi lokasyonu, kendi içinde sürdürülebilirlik ve yeterlilik saðlamasýyla birlikte, Baþakþehir ilçesinde yeni bir çekim merkezi haline gelecek.
 
Kent ölçeðinde tasarým
 
Þirketin yeni projesi ile ilgili deðerlendirmede bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, proje alanýnýn büyüklüðü itibariyle, çalýþmaya ulaþýmdan topoðrafyaya, manzaradan çevresel faktörlere kadar detaylý bir araþtýrma yaparak kentsel ölçekten baþladýklarýný söyledi. Kurum, “Planlanan her yapýnýn siluetiyle ve insanlarda býraktýðý etkiyle, o yapýlarýn sahiplerinden çok tüm kentlinin hafýzasýnda ve hatýralarýnda yer edeceðinin bilinciyle sadece bölgeye bir mimari proje deðil, Ýstanbul’a yeni bir kentsel tasarým projesi kazandýrdýk” dedi.
 
Murat Kurum, mimariye ve çevreye, yalnýz iyi tasarlanmýþ ve güzel yapýlar inþa etme çerçevesinden bakmak yerine, insana, kente ve doðal yapýlaþmaya yönelik bir görüþle kullanmayý tercih ettiklerini, yapý alanýnýn ilk ve orta öðretim okullarýyla, cami, sosyal  kültürel tesisler ve resmi kurum alanlarýyla çevrelenmesinin bu iliþkiyi desteklediðini söyledi.
 
Çevreci proje 
 
Arsanýn yüzde 83’ü yeþil alana ayrýlan Bahçekent Emlak Konutlarý’nda yenilenebilir enerji kaynaklarýna ve atýk geri dönüþüm sistemlerine yer verilecek. Bu doðrultuda, projede belirtilen bloklarda 4 kW’lýk güneþ paneli tesis edilecek. Evsel atýklarýn geri dönüþümünün saðlanmasý projede belirtilen bloklarda atýk geri dönüþüm sistemi kurulacak.
 
Ödeme planý
 
Konutlar Tüfeli olarak veya sabit ödeme ile satýlacak. Tüfeli satýþlarda1+1 daire tiplerinde 10.000 TL peþinat ödenmesi halinde taksit ödemeleri hemen veya  konut tesliminde baþlayacak. Konutlar kalan tutara TÜFE uygulanarak 120 aya kadar vade uygulanarak satýlacak.  Sabit ödemeli satýþlar ise, satýþ bedelinin yüzde 10´u peþin, kalan tutar  24 aya kadar sýfýr faizle, 60 aya kadar olan vadelerde yüzde 0.40, 120 aya kadar olan vadelerde ise yüzde 0.50 aylýk faiz oraný üzerinden ödeme yapýlabilecek.
 
Ýlk etapta 1500 konut 
 
Toplam inþaat alaný 308 bin 809 metrekare olan Bahçekent 1. Etap Emlak Konutlarý, 218 tane 1+1, 467 tane 2+1, 675 tane 3+1 ile 146 tane 4+1 den oluþan toplam 1506 adet konut,  282 adet ticari ünite, 1 adet ilköðretim okulu, 1 adet kreþ ve 1 adet camiden oluþuyor.
 
Son baþvuru 16 Aðustos’ta
 
Emlak Konut GYO tarafýndan Kamu Ýhale Kanunu çerçevesinde yapýmýna ve satýþýna baþlanýlan Bahçekent Emlak Konutlarý projesindeki 700 konut kura yöntemi ile satýlacak. Söz konusu konutlar için 16 Aðustos 2013 tarihine kadar talep toplanacak. Konutlarýn ortalama  metrekare fiyatý 1850 lira olarak belirlenirken, kuraya sunulan konutlardan 214 tanesi 1+1, 156 tanesi 2+1, 319 tanesi 3+1 ve 11 tanesi 4+1 daireden oluþuyor.
 
 
 
Emlak Jet Haber

#