Kredi Borcu Ne Zaman Takibe Düþer?
Kredi hesaplama sitesi Hesapkurdu.com’un derlediði habere göre, temel olarak kredi ve kredi kartý borçlarýnýn ödenmediði durumda nasýl bir yol izlenebileceði 2015 yýlýnda çýkartýlan Tüketici Kredisi Sözleþmeleri Yönetmeliði ile düzenleniyor.
Kategori : Kredi Haberleri
25 Nisan 2017 11:10
11657 kere okundu.
Kredi Borcu Ne Zaman Takibe Düþer?
Kredi hesaplama sitesi Hesapkurdu.com’un derlediði habere göre, temel olarak kredi ve kredi kartý borçlarýnýn ödenmediði durumda nasýl bir yol izlenebileceði 2015 yýlýnda çýkartýlan Tüketici Kredisi Sözleþmeleri Yönetmeliði ile düzenleniyor.
Kategori : Kredi Haberleri
25 Nisan 2017 11:10
11657 kere okundu.

Kredi Borcu Ne Zaman Avukatlýk Olur?

Yönetmeliðin 18’inci maddesinde, birbirini izleyen en az iki taksit ödemesinin yapýlmamasý durumunda bankanýn tüketiciye 30 gün süre tanýyarak borcun tamamýný isteme hakký bulunuyor. Toplamda bu süre yaklaþýk 90 gün olsa da birbirini izleyen iki taksit ödemesine dikkat etmek gerekiyor. Aksi durumda bu aþamadan sonra tüm inisiyatif bankanýn elinde bulunuyor.

Kredi Borcu Ödenmediði Zaman Ne Kadar Faiz Uygulanýr?

Yasal takip durumu dâhil, geç ödemelerde kullandýðýnýz kredinin en fazla %30 fazlasý bir gecikme faizi uygulanabiliyor. Yani aylýk %1 faiz üzerinden kredinizi kullandýysanýz en fazla aylýk %1,30 oraný üzerinden bir gecikme faizi uygulanabilir.

Kredi Geç Ödemelerinde Faiz Üstüne Faiz Uygulanýr mý?

Ýlgili yönetmelikte “Temerrüt hâli de dâhil olmak üzere, tüketici iþlemlerinde bileþik faiz uygulanmaz.” ifadesi yer alýyor. Yani yasal takip süreçleri dâhil, kredi ve kredi kartýnýzý geç ödemenizden dolayý hesaplanan gecikme faizi üzerine, faiz uygulanamaz. Faiz sadece kalan anaparanýz üzerinden hesaplanabilir.

Ödenmeyen Kredi Ýçin Banka ile Anlaþma Yoluna Gidilebilir mi?

Kredi ödemelerinizde aksamalar yaþamanýz durumunda kredi notunuz hýzlý bir þekilde düþer. Bu süreçte bankalar genellikle anlaþma yoluna gitseler de alternatif ödeme seçeneklerinde uzlaþýlmasý zordur. Yani kredi notunuz düþmesi durumunda inisiyatif çoðunlukla bankanýn elinde olur. Bunun için en doðru yol kredi ödemeleriniz bozulmaya baþlamadan önce banka ile farklý ödeme planý için anlaþma yoluna gitmeye çalýþmanýzdýr.

Farklý Bankalardan Kredi Kullanarak Borçlar Kapatýlabilir mi?

Borçlu olduðunuz banka haricindeki bankalardan, borç kapatma kredisi olarak adlandýrýlan kredi ürünlerini kullanma þansýnýz mevcut. Bu kredilerin mantýðý ise tüm borçlarýnýzý tek bir kredi çatýsý altýnda toplamaktýr. Ancak borç kapatma kredilerinde, yeni kredilerde uygulanan prosedürlerin neredeyse tamamý uygulanýr. Yani temel olarak kredi notunuzun ve kayýtlý gelirinizin almak istediðiniz kredi için yeterli olmasý gerekir.

Kredi Borçlarýndan Dolayý Banka Hesaplarý ile Maaþ Hesabýna Haciz Gelir mi?

Kredi ödemelerinden dolayý yasal iþlem baþlatmasý durumunda, banka hesaplarýnýza haciz koyulabilir. Sadece maaþýnýzýn en fazla %25’ine haciz gelebileceði için maaþ hesabýnýzýn tamamýna haciz konulamaz. Öte yandan hesaplarýnýza haciz gelmesi durumunda maaþ hesabýnýzýn hangisi olduðunu ilgili kurum veya kiþilere bildirmeniz gerekebilir.

Kredi Borcunun Ödenmemesi Durumunda Konuta ve Eþyalara Haciz Gelir mi?

Kredi borcunuzu ödememeniz durumunda, size ait olan tüm taþýnmaz ile araçlara haciz iþlemi baþlatýlabilir. Eþyalarýnýzdan ise gündelik yaþam için lüzumlu görülen koltuk, yatak, buzdolabý, çamaþýr ve bulaþýk makinesi gibi eþyalarýnýz haczedilemez. Bunun dýþýnda, kýymetli evrak, antika, deðerli taþ ve madeni süs eþyalarý haczedilebilecek mallarýnýz arasýnda yer alýr.


#