Gayrimenkul Yatýrýmlarý Ýle Ýlgili Doðru Bilinen Yanlýþlar
Ýþte gayrimenkul yatýrýmý yaparken hatalardan uzak durmanýza yardýmcý olacak o yanlýþlar...
Kategori : Gayrimenkul Rehberi
19 Ekim 2016 13:34
26418 kere okundu.
Gayrimenkul Yatýrýmlarý Ýle Ýlgili Doðru Bilinen Yanlýþlar
Ýþte gayrimenkul yatýrýmý yaparken hatalardan uzak durmanýza yardýmcý olacak o yanlýþlar...
Kategori : Gayrimenkul Rehberi
19 Ekim 2016 13:34
26418 kere okundu.

En kazançlý yatýrým türlerinden biri olan gayrimenkul yatýrýmlarý hakkýnda kulaktan kulaða dolaþan söylentiler ve aslý olmayan efsanelerden dolayý birçok konuda doðru olduðu düþünülen yanlýþ bilgiler mevcut. Ýþte gayrimenkul yatýrýmý yaparken hatalardan uzak durmanýza yardýmcý olacak o yanlýþlar...

1. Ev Almak için Aylýk Gelirinizin Yüksek Olmasý Gerekir

Ev satýn almak konusunda devrim niteliði taþýyan konut kredilerinin kullaným oraný her geçen gün artýyor. Son dönemlerin en revaçta ödeme yöntemlerinden biri konut kredisi olsa da hâlâ hakkýnda doðru bilinen yanlýþlar bulunuyor. Bu yanlýþlarýn baþýnda ise konut kredisi çekmek için yüksek bir aylýk gelir gerektiði düþüncesi yer alýyor. Konut kredileri çekilecek olan miktara, faiz oranlarýna, toplam ödeme süresine göre oldukça esnek ödeme planlarý içerdikleri için bu düþünce doðruyu yansýtmýyor.

2. Konuta Yatýrým için Büyük Miktarlarda Birikiminiz Olmalý

Konut kredilerinden önce bu durum tamamen doðru iken günümüzde ise kýsmen geçerliliðini koruyor. Konut kredisi çekilse dahi her zaman belirli bir peþinat ödeme ihtimali olduðu için yüksek miktarlarda olmasa da birikim gerekebiliyor. Ancak bu birikim miktarý geçmiþte olduðu gibi satýn alma tutarýnýn tümünü karþýlamak zorunda deðil. Kýsmi bir tutar yeterli oluyor.

3. Gayrimenkul Yatýrýmýnda Tanýdýk Aracý Her Zaman Daha Ýyidir

Çoðu kiþi tarafýndan konut, iþ yeri, arsa gibi çeþitli gayrimenkul yatýrýmlarýnda aracýlarýn tanýdýk olmasý her zaman için daha avantajlýdýr diye düþünülüyor. Güvenilir, kurumsal ve geçmiþi uzun yýllara dayanan emlak firmalarý dýþýnda emlak siteleri de bu düþüncenin hatalý olduðunu kanýtlýyor. Ulusal veya uluslar arasý gayrimenkul þirketlerinden belirli standartlar dahilinde kaliteli hizmet alabileceðiniz gibi emlak siteleri sayesinde herhangi bir aracýya ihtiyaç duymadan kendiniz de kolayca dilediðiniz gayrimenkul seçeneðine ulaþabilirsiniz.

4. Geniþ Ev Almak Her Zaman Daha Avantajlýdýr 

Özellikle büyük þehirlerdeki nüfusun hýzla artmasý, büyük þehir sayýsýndaki ani çoðalma ve yaþam þekillerindeki deðiþiklikler sonucu bu ön koþul günümüzde geçerliliðini yitirmiþ þartlar arasýnda yer alýyor. Bu nedenle artýk sadece büyük evler deðil stüdyo tipi küçük daireler de sýklýkla yatýrým aracý olarak kullanýlýyorlar. 

5. Ev Sahibi Olmadan Baþka Bir Eve Yatýrým Yapýlamaz

Günümüzde kira öder gibi ev sahibi olunabildiði için geçerliliðini yitiren durumlar arasýnda ev sahibi olmadan baþka bir eve yatýrým yapýlamayacaðý düþüncesi de bulunuyor. Konut kredisi ile satýn aldýðýnýz evi, taksitleri devam ederken kiraya verebilir, kendiniz de kiradaki evinizde kalmaya devam edebilirsiniz.


#