Büyük Þehirde Bahçe mi Küçük Þehirde Arsa mý?
Yatýrýmcýlarýn ikilemlerinden biri, büyük þehirde mi yoksa daha küçük bir þehirde mi yatýrým yapmanýn daha mantýklý olduðudur.
Kategori : Sektörden Haberler
27 Haziran 2016 09:38
33069 kere okundu.
Büyük Þehirde Bahçe mi Küçük Þehirde Arsa mý?
Yatýrýmcýlarýn ikilemlerinden biri, büyük þehirde mi yoksa daha küçük bir þehirde mi yatýrým yapmanýn daha mantýklý olduðudur.
Kategori : Sektörden Haberler
27 Haziran 2016 09:38
33069 kere okundu.

Ülkemizdeki gözde yatýrým kaynaklarýndan birisi arazi ve bahçelerdir. Yatýrýmlarýný bu doðrultuda yapmak isteyenlerin en büyük ikilemi, büyük þehirde mi yoksa daha küçük bir þehirde mi yatýrým yapmanýn daha mantýklý olduðudur. Ýçeriðimizin konusunu da tam olarak bu soru iþareti oluþturuyor.

Öncelikle bu sorunun net bir cevabýnýn olmadýðýný bilmeniz gerekir. Alacaðýnýz arsanýn veya bahçenin durumu ve o bahçeyle arsanýn bulunduðu þehirle ilgili bazý veriler, alacaðýnýz karar üzerinde etki sahibi olmalýdýr.

Büyük þehirler ikiye ayrýlýrlar; nüfus doygunluðuna ulaþmýþ þehirler ve yüksek büyüme hýzýna sahip þehirler. Büyüme hýzý yüksek olan büyük þehirlerde bahçe almak, küçük bir þehirde arsa almaktan daha mantýklý bir tercihtir ancak burada da dikkat etmeniz gereken bazý þeyler var. Alacaðýnýz arsanýn konumunu, þehrin büyüme yönünü göz önünde bulundurarak seçmeniz gerekir. Kuzeybatýya doðru büyüyen bir þehrin güneybatýsýndan bahçe almak çok mantýklý deðildir.
Büyük þehirlerde, toplu konutlarýn büyüme bölgelerinde alýnan arsalar çok ciddi kazançlar saðlayabilir. Bir genelleme yapýlacak olursa toplu konutlar, genellikle sanayi bölgesinin tersi istikamete, þehir merkezinin dýþýna doðru büyürler. Böyle bölgelerden alacaðýnýz bir bahçe, size kýsa süre içerisinde büyük paralar kazandýrabilir. Alacaðýnýz bahçe imara açýk olmasa bile toplu konut bölgelerinde, baþvurulmasý durumunda kolaylýkla imar izni alýnabilir. Büyük þehirlerde, size kazançlý yatýrýmlar vadeden bahçeleri incelemek ve satýn almak için VERi EMLAK´ý ziyaret edebilir, farklý þehirlerdeki farklý fiyat alternatifleri arasýndan size en uygun olanlarý seçebilirsiniz.

Küçük þehirlerde doðru zamanda ve doðru yerde yapýlan yatýrýmlar da ciddi kazançlar saðlayabilir. Büyük þehirlerde olduðu gibi küçük þehirlerde dikkat etmeniz gereken þeyler, o þehrin nüfus ve sanayi bakýmýndan büyüme hýzýdýr. Buna ek olarak, küçük þehrin etrafýnda büyük bir þehir olup olmadýðýna da dikkat edin. Özellikle sahil kýyýsýnda bulunan büyük sanayi þehirlerinin yanýndaki küçük þehirler, arsa fiyatlarý açýsýndan parlak gelecek vadeder. Bu arsalar, yeni kurulan veya büyüyen sanayi kuruluþlarý tarafýndan üretim veya depolama tesisi inþa etmek amacýyla satýn alýnabilir. Küçük þehirlerde alýnan arsalarýn, büyük þehirdekilere kýyasla en büyük avantajý hazýrda imar izninin olmasý ya da imar izninin çok daha kolay alýnabilmesidir.

Sonuç olarak, satýn alacaðýnýz mülk ister büyük þehirde olsun ister küçük þehirde olsun, karar verirken arsanýn konumunu ve þehrin büyüme eðilimlerini analiz etmelisiniz. Bununla birlikte, kýsa vadeli yatýrýmlarda büyük þehirler; uzun vadeli yatýrýmlarda ise küçük þehirler bir adým öne çýkarlar.

 

Kaynak : http://www.milliyetemlak.com/haber/buyuk-sehirde-bahce-mi-kucuk-sehirde-arsa-mi-/haber.html?haberID=18668


#