En güvenli liman gayrimenkul oldu
Altýn en güvenli liman tahtýný gayrimenkule kaptýrdý.
Kategori : Sektörden Haberler
06 Aðustos 2015 16:42
30837 kere okundu.
En güvenli liman gayrimenkul oldu
Altýn en güvenli liman tahtýný gayrimenkule kaptýrdý.
Kategori : Sektörden Haberler
06 Aðustos 2015 16:42
30837 kere okundu.

Bir yandan koalisyon ve erken seçim tartýþmalarý bir diðer yandan da terör örgütüne yönelik baþlatýlan operasyon para piyasalarýnda olumsuz etki yapýyor.

100 liraya 1 lira 33 kuruþ

Bugün´ün haberine göre; elinde parasý olan yatýrýmcý ise bu dönemde en güvenli yatýrým olarak gayrimenkulü görüyor. Nitekim haziran ayýnda euronun dýþýnda en yüksek getiri gayrimenkülde gerçekleþti.

Konut alýcýsý her 100 lirasýna 1 lira 33 kuruþ kazandý. Ayný dönemde ayný miktar para yatýrýmcýsýna mevduatta 0,40 lira, külçe altýn 0,68 lira ve devlet iç borçlanma senedinde ise 0,77 lira getiri saðladý.

Borsa yatýrýmcýsý haziranda her 100 liranýn 4,29 lirasýný kaybetti. Ýniþ ve çýkýþlarýn yoðun olduðu dövizde ise getiri reel olarak yüzde 2,45 oldu.

Konut satýþlarý yükseldi

Haziran ayýnda inþaat sektörü güven endeksi yüzde 2,9 artarak 84,73’e çýkarken ayný dönemde konut satýþlarý Türkiye genelinde 110 bin 657’ye yükseldi. Geçen yýlýn ayný ayýnda bu rakam 92 bin 936’ydý. Artýþ oraný yüzde 19,06 oldu. Ocak-Haziran dönemi baz alýndýðýnda geçen yýl 524 bin 776 konut satýlýrken; bu yýlýn ayný döneminde satýþlar yüzde 21,01 artarak, 635 bin 80’e yükseldi.

Konut üreticileri bu durumun genel ekonomi içerisinde beklenen bir sonuç olduðunu belirterek hala en güvenli yatýrýmýn gayrimenkul olduðunu aktardý. Temmuz ayýnda yüzde 2,8 oranýnda azalan inþaat sektörü güven endeksinin de konut satýþlarýna olumsuz yansýmayacaðý belirtildi.

Türk halkýnýn gayrimenkul yatýrýmýný sevdiðini belirten Baysaþ Ýnþaat Yönetim Kurulu Baþkaný Þemsettin Aydýn, “Þu anda alternatif para piyasalarýnda konut kadar güvenli ve getirisi yüksek baþka bir ürün bulunmadýðý için yatýrýmcý belirsizlik döneminde parasýný konuta yatýrýyor.

Doðru lokasyonda yapýlan yatýrýmlar reel getiriden çok daha fazla kazandýrýyor. Fikirtepe’den konut alan yýllýkta yüzde 80’nin üzerinde para kazandý” dedi.

Dövizdeki yükseliþ yaradý

Konu ile ilgili görüþlerine baþvurduðumuz Dumankaya Ýnþaat Yönetim Kurulu Baþkaný Uður Dumankaya, dövizdeki yükseliþin de konuta yaradýðýný söyledi.

Dumankaya, “Konut yakýn zamanda kazandýrmasa da orta ve uzun dönemde kazandýrýyor. Haziran ve temmuzda konut satýþlarý beklenenin üzerinde gerçekleþti. Elinde parasý olan bu durumu bildiði için konut almaktan vazgeçmiyor. Dövizini yüksek fiyattan bozan da konut alýyor” bilgisini verdi


#