200 milyon liralýk yatýrým
Sivas´a 200 milyon liralýk alýþveriþ merkezi yatýrýmý yapýlýyor
Kategori : Sektörden Haberler
06 Aðustos 2015 15:30
24714 kere okundu.
200 milyon liralýk yatýrým
Sivas´a 200 milyon liralýk alýþveriþ merkezi yatýrýmý yapýlýyor
Kategori : Sektörden Haberler
06 Aðustos 2015 15:30
24714 kere okundu.

2007 yýlýndan bu yana Türkiye’de alýþveriþ merkezlerine yönetim, kiralama ve danýþmanlýk hizmeti veren Prime Development, sahip olduðu tecrübe ve birikimini farklý projelerde devam ettiriyor. Prime Development ve Sivas Yatýrým Ortaklýðý AÞ, Anadolu’nun en köklü kentlerinden Sivas’ýn ilk alýþveriþ merkezi Primemall SivasPark için düðmeye bastý. Toplam perakende hacmi 711 milyon avro civarýnda olan Sivas’ta, Primemall SivasPark alýþveriþ merkezi kapsadýðý hizmet alanýyla 650 bin kiþiye ulaþacak.

Toplamda 35 bin metrekare kiralanabilir alana sahip proje içerisinde; süpermarket, yerli ve yabancý markalarýn bulunduðu maðazalar, sinema ve restoranlar, eðlence alanlarý yer alacak. 2016 yýlýnýn üçüncü çeyreðinde 120 maðaza ile hizmet vermeye hazýrlanan projenin mimari tasarýmý A Tasarým tarafýndan yapýlýyor. Sivas þehrinin simgesi haline gelen Selçuklu mimarisine ait motiflerden esinlenerek tasarlanan projede yerel dokuya ait izleri görmek mümkün. Ortak alanlarda iç bahçeleri, teras alanlarý, doðal gün ýþýðý alan koridorlarý ile ferah ve konforlu bir ortam sunulacak.

Ýç Anadolu bölgesinin güçlü kentlerinden Sivas’ta, stratejik bir noktada yer alan Primemall SivasPark, Ankara – Erzincan Çevreyolu ile Muhsin Yazýcýoðlu Bulvarý’nýn arasýnda, Farabi Caddesi’nin üzerinde bulunuyor. Sivas’ýn ilk alýþveriþ merkezi olarak þehre deðer katacak olan proje, farklý zaman geçirme olanaklarý ile kentin sosyal hayatýna renk getirecek.

En büyük pay Türkiye’ye

Primemall Ýskenderun, Primemall Antakya ve Primemall Gaziantep alýþveriþ merkezi projelerinin ardýndan Sivas’a gerçekleþtirilen yeni yatýrým ile ilgili Prime Development CEO’su Dr. Artuð Çetin; ‘‘15 ülkede 2,5 milyar dolarlýk gayrimenkul yatýrýmlarý bulunan Almanya merkezli grubun Türkiye ayaðýyýz. Grup þirketimiz bugüne kadar yatýrýmlarýnýn en büyük kýsmýný Türkiye için kullandý.’’ dedi.

Çetin; Anadolu’da artan AVM talebine yanýt vermek için yatýrýmlarýna bir yenisini daha eklediklerini söyleyerek “Prime Development olarak dördüncü yatýrýmýmýz olacak Primemall SivasPark projesi bizim için farklý bir öneme sahip. Uluslararasý bir yatýrým grubu olarak ilk kez yerel bir yatýrýmcý ile ortak bir projeye imza atýyoruz. Türkiye’de buna benzer ortaklýk yapýlarýnýn geliþebilmesi için bu güç birliðinin örnek teþkil edeceðini düþünüyoruz. Prime Development’ýn bilgi birikimine ve profesyonel bakýþ açýsýna güvenen ve yerel gücünü bizimle birleþtiren Sivas Yatýrým Ortaklýðý AÞ’ye teþekkür etmek istiyorum” dedi.

Sivas’ýn ilk alýþveriþ merkezi olacak Primemall SivasPark’ýn hem Prime Development hem de Sivas için büyük önem taþýdýðýný ifade eden Çetin “200 milyon TL’lik yatýrým bedeli bulunan yeni AVM projemizi hýzla tamamlayarak 2016 yýlýnýn üçüncü çeyreðinde hizmete açmayý hedefliyoruz. 35 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak 4 katlý alýþveriþ merkezimizde yaklaþýk 120 maðaza ile hizmet vereceðiz’’ diye konuþtu.

1 milyar dolarlýk yatýrým hedefi

Primemall SivasPark alýþveriþ merkeziyle Sivas’ýn ekonomisine, sosyal yaþamýna ve istihdamýna katkýda bulunmayý hedeflediklerini belirten Çetin;  ‘‘25 milyon ziyaretçi, 500 maðaza ve 5 bin kiþilik istihdam rakamlarý ile kapattýðýmýz 2014 yýlýnýn ardýndan 2015 de yeni yatýrýmlarýmýz ile birlikte çok verimli geçiyor.  Prime Development olarak yaptýðýmýz alýþveriþ merkezi yatýrýmlarýnda alanýnda uzman ekiplerle baþarýlý ve fark yaratan çalýþmalara imza atýyoruz. Türkiye’de kiralama, merkezi yönetim, mimari projelendirme alanlarýnda görev almýþ, perakende sektöründe tecrübeli bir ekiple çalýþmak bizim en büyük avantajýmýz. Bu yatýrýmlarýmýzý önümüzdeki yýllarda da devam ettirmek ve 10 yýllýk süreçte Türkiye’de 1 milyar dolarlýk AVM yatýrýmý gerçekleþtirmek istiyoruz ’’ dedi.

Çetin, Prime Development olarak þirket politikasý gereði yatýrým yaptýklarý illerde yerel yatýrýmcýlarýn da maðaza kiralayabilmesi amacýyla  “Franchise Günleri” düzenlediklerini anlatarak bu çalýþmaya Sivas’ta da devam edeceklerini kaydetti.  Çetin “Sanayi ve Ticaret Odasý’nýn da desteði ile maðaza kiralamak isteyen yerel yatýrýmcýlarla ulusal markalarý buluþturuyor ve bayilik almak isteyen yatýrýmcýlara imkan yaratýyoruz” ifadelerini kullandý.

Dr. Artuð Çetin’in ardýndan Sivas Yatýrým Ortaklýðý AÞ adýna konuþan Osman Yýldýrým “Sivas için bu proje çok büyük önem taþýyor. Yatýrýmýn þehrimize yapýlmýþ olmasý hem ekonomik açýdan hem de yaratacaðý istihdam olanaklarý açýsýndan çok kýymetli. Prime Development ile iþbirliðimize ileriki dönemde farklý þehirlerde, farklý projelerde devam edebiliriz. Bu proje ile Alman bir yatýrýmcýyý Türkiye’ye getirdik. Bu giriþim Anadolu’daki diðer yatýrýmcýlara örnek teþkil etmeli. Anadolu’nun duygusallýðý ile Avrupa’nýn profesyonelliðini bir araya getirdik.” dedi.

Prime Development’tan ödüllü projeler

Prime Development’ýn yatýrýmýný ve yönetimini üstlendiði Primemall Antakya 2009 yýlýnda, CNBC International Property Awards tarafýndan “Best Retail Development of World‶ ödülü aldý.  2013 yýlýnda ‘farklý’ mottosuyla açýlan ve farkýný ortaya koyan Primemall Gaziantep Avrupa Gayrimenkul Ödülleri tarafýndan Avrupa’nýn ‘En Ýyi Perakende Geliþtirme’ ve ‘En Ýyi Perakende Mimari’ ödüllerine layýk görülmüþtü. Türkiye’nin önde gelen firmalarýnýn katýldýðý ‘Sign of the City’ ödülü ile 2014 yýlýnda bir kez daha ödüllendirildi. Primemall Ýskenderun projesi ise PerAModa 2014 Ödülleri’nde “Anadolu´da Yýlýn En Baþarýlý AVM Projesi” ödülünü aldý.


#