2018 İçin İlham Verecek Dekorasyon Fikirleri
İster küçük bir stüdyo dairede oturun ister villada, evinizde yapacağınız değişiklikler sayesinde yaşadığınız yeri daha çok seveceksiniz.
Kategori : Dekorasyon - Tasarım
02 Şubat 2018 11:47
53611 kere okundu.
2018 İçin İlham Verecek Dekorasyon Fikirleri
İster küçük bir stüdyo dairede oturun ister villada, evinizde yapacağınız değişiklikler sayesinde yaşadığınız yeri daha çok seveceksiniz.
Kategori : Dekorasyon - Tasarım
02 Şubat 2018 11:47
53611 kere okundu.

İster küçük bir stüdyo dairede oturun ister villada, evinizde yapacağınız değişiklikler sayesinde yaşadığınız yeri daha çok seveceksiniz. Dört duvarlı bir ev sizin için sıcacık bir yuvaya dönüşecek. Küçük süs bitkilerinden çerçevelere ve minik mobilyalara kadar işte karşınızda 2018 için ilham verecek dekorasyon fikirleri.

Duvarlarınızın rengini değiştirin

Evinizin havasını değiştiren en büyük etkenlerden birisi hiç şüphesiz boyasıdır. Biraz cesaretle ve farklı konseptlerle evinizi rengârenk bir hale getirebilirsiniz. Bu, değişiklik arayanların ilk başvurması gereken yöntemdir. Hem bütçenizi sarsmaz hem de gözünüz gönlünüz açılır. Belki tavanınızı siyaha boyama cesaretini bile kendinizde bulabilirsiniz. Kim bilir?

Duvarlarınıza resimler asın

Kendinize özgü bir salon yaratmanın yöntemlerinden birisi de bütün duvarınızı resimlerle kaplamaktır. Kendi seçeceğiniz resimler ve çerçevelerle tamamen sizi yansıtan bir duvar yaratabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey renk tonlarının duvarlarınız ve mobilyalarınızla uyumlu olmasıdır. Aksi takdirde istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz.

Evinize bitkiler alın

Bitkiler yaşamımız için hayatidir. Öyleyse neden onları  evlerimizde daha fazla kullanmayalım ki? Yeterince alanım yok diyorsanız, raflarınızın en üstüne asma bitkileri koyarak çevre dostu bir ev yaratabilirsiniz. Yerden de tasarruf etmiş olursunuz. Ayrıca etrafındaki eşyalarla ve duvarla uyumlu seçeceğiniz bir bitki aynı zamanda doğal bir görüntü vereceği için iç dünyanızı da rahatlatacaktır.

2018’de artık büyük daire bulmak zor. Küçük bir yaşam alanınız varsa eğer duvara monte edilmiş raflar hayatınızı kurtaracağı gibi oldukça şık bir görünüş de sağlayabilir. Fotoğraflarınızı, bitkilerinizi ya da yer kaplayan eşyalarınız için de mükemmel bir alan yaratmış olacaksınız.

Fazla eşyalardan kurtulun

Minimalist salonlar da son yıllarda modası gittikçe artan dekorasyon akımlardan. Tıklım tıkış salonlar görmekten bıkanlar için çok iyi bir alternatif. Kabul ediyoruz, biraz sade olabilirler ama bu havayı değiştirmek de sizin elinizde. İllaki soluk renkler kullanmak zorunda değilsiniz. Uygun yerlerde kullanılmış küçük renkli dokunuşlar salonunuzu birden canlandırabilir. Örnek verirsek bembeyaz mobilyalar arasındaki yeşil bir bitki oldukça hoş görünecektir.

Pastel renkli koltuklar sizi ürkütmesin. Göz alıcı renkler her zaman mobilyalarınızı öne çıkarır. Kullanmaktan çekinmeyin, salonlarınızda nasıl bir şıklık yarattığını görünce haklı olduğumuzu anlayacaksınız.

Ahşap dekorasyonun sıcaklığından faydalanın

Kim demiş köy havası şık değildir diye. Bu arada, köy tarzı derken tabi ki anneannemizin evinden bahsetmiyoruz.  Yerinde kullanacağınız ahşap zeminler, düzgünce kesilmiş kütüklerden oluşan duvar dekorlarıyla eviniz sıcacık bir hale gelebilir. Ahşap işçiliğine dikkat etmeniz ve evinizin konseptine uygun mobilyalar seçmeniz bu tarz için önemlidir.

2018 için ilham verecek dekorasyon fikirlerini hayal gücünüze bağlı olarak siz de çeşitlendirebilirsiniz. Evinizin havasını değiştirmek için yarını beklemenize gerek yok!